αρχική σελίδα
Κυριακή, 29 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συγχαρητήρια του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, προς τον διακεκριμένο Μεσσήνιο, καθηγητή Αεροδιαστημικής και επί μακρόν συνεργάτη της ΝΑΣΑ, Δρ. Περικλή Παπαδόπουλο και στην ομάδα Λ-ΣΑΤ
04/08/2014
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ως εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον διακεκριμένο Μεσσήνιο, καθηγητή Αεροδιαστημικής και επί μακρόν συνεργάτη της ΝΑΣΑ, Δρ. Περικλή Παπαδόπουλο και στην ομάδα Λ-ΣΑΤ αποτελούμενη από αξιόλογα στελέχη της ελπιδοφόρας νεολαίας της πατρίδας μας. 

Η εκτόξευση και η ελλιμένιση του μικροδορυφόρου Λ-ΣΑΤ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αποτελεί την πρώτη επίσημη αμιγώς Ελληνική αποστολή εκτός της γήινης ατμόσφαιρας και αποτελεί ιστορικό ορόσημο.

Ο Λ-ΣΑΤ πέρα από την παγκοσμίως κλάσης επιστημονική, τεχνολογική έρευνα εμπεριέχει και άμεσες εμπορικές εφαρμογές για την ποντοπόρα εμπορική μας ναυτιλία. Είναι ένα ιδανικό πάντρεμα τεχνολογικής έρευνας και άμεσης εμπορικής χρησιμότητας.

Αποτελεί παράδειγμα συνεργατικότητας Ελλήνων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες που εμπεριέχονται στο έμψυχο δυναμικό της πατρίδας μας.

Αποδεικνύει τις μεγάλες προοπτικές και ευκαιρίες που υπάρχουν στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό γίγνεσθαι του 21ου αιώνα για να μετεξελίξουμε τον ζωτικό οικονομικό μας χώρο και να μετεξελίξουμε την περιοχή μας.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, εκ της συστάσεως του, αποτέλεσε σημείο αναφοράς πανελληνίως για το εμπόριο και την οικονομική ανάπτυξη.

Έτσι και τώρα συνεχίζει να συμβάλει στις προσπάθειες αυτές, ενημερώνοντας, διευκολύνοντας και διερευνώντας τομείς συνεργατικής επιχειρηματικής δράσης, γύρω από την στρατηγική σημασία που έχει η περιοχή μας για τον τομέα της εμπορικοποίησης του διαστήματος, που κατά τους ειδικούς, υπολογίζεται ότι στις επόμενες δεκαετίες θα αποτελέσει μια παγκόσμια αγορά της τάξης του ενός τρισεκατομμυρίου ετησίως.

Θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στο επόμενο τεχνολογικό κύμα με άμεσες εφαρμογές σε νέα πρωτοπόρα υλικά, φάρμακα, ενέργεια, επικοινωνίες, και άλλα πολλά, ανάλογο με αυτού της επανάστασης που έγινε γύρω από τα μικροηλεκτρονικά, τις τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο όπου και αυτά ήταν απόρροια των πρώτων διαστημικών αποστολών στο διάστημα κατά τις πρότερες δεκαετίες του 1960 και 1970 με τις αποστολές Apollo της NASA, κ.λπ.

Ο χώρος μας έχει στο DNA του την ικανότητα να προσαρμόζεται γρήγορα, να αφουγκράζεται τις παγκόσμιες τάσεις στην οικονομία και στο εμπόριο και λόγω της εξωστρέφειας του να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του προσφέρονται.

Έτσι και τώρα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας απευθύνει χαιρετισμό, ειδικά στην νέα επιχειρηματικότητα, να εξετάσει τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται από τον τομέα αυτό της Αεροδιαστημικής.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε, να δίνουμε πρόσβαση σε κάθε τι καινούργιο και να ευελπιστούμε για ένα ανθηρό, συνεχώς ανανεωμένο εμπορικό και οικονομικό γίγνεσθαι για την περιοχή της Μεσσηνίας και της Νότιας Ελλάδας.

Ειδικά, όσοι νέοι ενδιαφέρονται από επιστημονικής ή επιχειρηματικής σκοπιάς περαιτέρω, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας για να διερευνήσουμε δράσεις σε συνεργασία με τον Δρ. Περικλή Παπαδόπουλο και την ομάδα του.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει δημιουργήσει και κατοχυρώσει ιστοσελίδα για τη Διαστημική Πύλη, με την ονομασία SPACEPORTKALAMATA.COM.


Μανιάτης Δημήτρης

Πρόεδρος

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια