αρχική σελίδα
Κυριακή, 22 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Αναθεώρηση απόφασης επιβολής ΕΝΦΙΑ στα βιοτεχνικά και βιομηχανικά κτήρια
27/08/2014
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι γεγονός ότι οι αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα υπερβαίνουν σημαντικά τις εμπορικές αξίες των ακινήτων και έχουν σαν αποτέλεσμα την τεχνητή υπερφορολόγηση. 

Η επιβολή του ΕΝΦΙΑ προκαλεί άνιση μεταχείριση διαφόρων κατηγοριών ακινήτων, όπως των βιοτεχνικών και βιομηχανικών κτηριακών εγκαταστάσεων.

Στα συγκεκριμένα κτήρια η κατάσταση επιδεινώνεται, διότι επιβάλλεται φόρος επί αξιών, οι οποίες είναι πολύ διαφορετικές από τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς, με αποτέλεσμα την φορολόγηση πλασματικής φορολογητέας ύλης.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου φόρου επιβάλλει υπέρμετρα βάρη στην παραγωγική διαδικασία, με ολέθρια αποτελέσματα στην ανάδειξη της ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων του κλάδου.

Οι βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις είναι επιχειρήσεις που οι πάγιες εγκαταστάσεις, ιδιαίτερα τώρα λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, καλύπτουν εμπράγματες εξασφαλίσεις σε προϊόντα δανεισμού από τις τράπεζες, είτε για αποπεράτωση, είτε για την ολοκλήρωση των επενδυτικών τους σχεδίων και το κυριότερο για την άντληση ρευστότητας και για εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των.

Η απόφαση επιβολής ΕΝΦΙΑ στα βιοτεχνικά και βιομηχανικά κτήρια πρέπει να αναθεωρηθεί στα πρότυπα του Νόμου 4021/2011, ο οποίος εξαιρούσε δίκαια από την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ το σύνολο της μεταποιητικής δραστηριότητας, διότι αντιστρατεύεται την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση για οικονομική ανάπτυξη.

Κύριε Υπουργέ,

Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να βασίζεται στα πραγματικά στοιχεία για να μην καταστραφεί η κτηματαγορά, οι επιχειρήσεις και γενικότερα η οικονομία, διότι οι αντικειμενικές αξίες που επιβάλλει είναι πολύ υψηλότερες από τις αγοραίες αξίες που ισχύουν σήμερα.

Με εκτίμηση,


Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια