αρχική σελίδα
Κυριακή, 22 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Προσέγγιση ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων από ουκρανική εταιρεία συμβούλων – Κίνδυνος εξαπάτησης
18/07/2017
ΠΗΓΗ:ΦΟΡΕΑΣ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤO ΚΙEBO

 

ΓΡΑΦΕΙΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

 

                                                                                                                                           

                                                                                                    ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ

                                                                                                    ΚΑΝΟΝΙΚΟ

 

                                                                                                  

                                                                                                  Κίεβο, 14 Ιουλίου 2017

                                                                                                  ΑΠ: 2510/202

 

                                                                                                  Προς: Όπως Πίνακας Αποδεκτών

 

 

 

 

 

 

Επειδή μεγάλος αριθμός ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων (12 μέχρι στιγμής) προσήγγισαν το Γραφείο μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ζητώντας πληροφορίες για την ουκρανική εταιρεία συμβούλων Tehnomed, η οποία έναντι τιμήματος 600 € ανά κωδικό για την εξασφάλιση των σχετικών αδειοδοτήσεων προσεγγίζει ελληνικές επιχειρήσεις (κυρίως του κλάδου τροφίμων) υποσχόμενη συνεργασία, εξασφάλιση πωλήσεων ύψους 200.000 € για τα προϊόντα τους και αποκλειστική αντιπροσώπευση, θα παρακαλούσαμε όπως ενημερώσετε τα μέλη σας άμεσα για τα παρακάτω:

1. To υγειονομικό/φυτουγειονομικό πιστοποιητικό, όπως και κάθε είδους είδους registration, που σύμφωνα με την εταιρεία απαιτείται για την είσοδο τροφίμων στην Ουκρανία δεν είναι πια απαραίτητα, ειδικότερα μετά την θέση σε ισχύ του εμπορικού τμήματος της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας, το οποίο θεσπίζει Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου και απλοποιεί τις διαδικασίες εξαγωγών.

2. Η συγκεκριμένη εταιρεία απευθύνεται προφανώς συστηματικά σε ελληνικές επιχειρήσεις μέσω καναλιών πληροφόρησης τα οποία δεν μας είναι γνωστά. Και μόνον η απαίτηση ενός τόσο υψηλού τιμήματος ανά προϊόν, δυσανάλογου σε σχέση με τα δεδομένα της ουκρανικής οικονομίας θα έπρεπε να οδηγήσει σε υποψίες τους έλληνες επιχειρηματίες. Περαιτέρω, παρόμοια συχνότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πλευράς ουκρανικών επιχειρήσεων  για ελληνικά προϊόντα δεν ταιριάζει με την τρέχουσα δυναμική της ουκρανικής αγοράς για τα προϊόντα αυτά.

3. Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία και επιθυμία να συναντήσουμε στελέχη της εταιρείας αυτής, μάς γνωστοποιήθηκε (με τρόπο που παραπέμπει σε υπεκφυγή) ότι συνάντηση είναι δυνατή μόνο στην "πραγματική" έδρα της εταιρείας στην πόλη Ζαπορίζια (500 χλμ από το Κίεβο). Σημειώνουμε ότι στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία φαίνεται να έχει διεύθυνση στο Κίεβο, η οποία από πλευράς όμως εταιρείας φέρεται να είναι "νόμιμη" μη πραγματική διεύθυνση. Ωστόσο το σταθερό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούν οι έλληνες επιχειρηματίες είναι σταθερό τηλέφωνο Κιέβου.

4. Σε επαφή μας με ουκρανό επιχειρηματία του κλάδου τροφίμων, ο οποίος διατηρεί διασυνδέσεις με το Επιμελητήριο Ουκρανίας, στο οποίο η εταιρεία φέρεται να είναι μέλος (έχει αποστείλει σε κάποιες των ελληνικών εταιρειών σχετικό πιστοποιητικό), το Επιμελητήριο Ουκρανίας φέρεται να έχει ανακινήσει έρευνα σχετικά με την εταιρεία αυτή.

5. Σύμφωνα με το Μητρώο Καταχώρησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Ουκρανίας, υπάρχει εγγραφή 11 εταιρειών με επωνυμία "TECHNOMED", από τις οποίες πέντε λειτουργούν κανονικά και δεν βρίσκονται σε διαδικασία πτώχευσης/εκκαθάρισης, ενώ έξη εταιρείες σταμάτησαν να λειτουργούν. Σημειώνεται όμως ότι όλες εν λόγω εταιρείες έχουν διαφορετικές διευθύνσεις τοποθεσίας και στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία δεν συμπίπτουν με τα στοιχεία που αναφέρονται ούτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ούτε στην δική σας επιστολή.   

6.Καμία άλλη πληροφόρηση για της εν λόγω εταιρεία δεν υπάρχει.

Επειδή από το σύνολο των περιστάσεων δημιουργείται εύλογη υποψία για την αξιοπιστία και τα κίνητρα της εν λόγω εταιρείας, θα συνιστούσαμε να ενημερώσετε άμεσα τα μέλη σας για αποφυγή συνεργασίας μαζί της πλην αν διασφαλίσουν πλήρως τα οικονομικά τους συμφέροντα.

 

Ο Προιστάμενος κ.α.α.

 

Dimitris Petropoulos

Greek Embassy in Kiev - Ukraine

Economic and Trade Section

Panfilovtsiv 10, Kiev - Pechersk

T. (00380) 44 254 3750

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια