αρχική σελίδα
Κυριακή, 22 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ θετικές εξελίξεις με Πυρόπληκτα Δάνεια (με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου)
17/01/2019
ΠΗΓΗ:ΦΟΡΕΑΣ

Σημαντική εξέλιξη για την εξεύρεση λύσεων στο θέμα των Πυρόπληκτων Δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.


Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με ικανοποίηση πληροφορήθηκε ότι, δυνάμει της υπ’ αριθ. 2/94253/0025/21.12.2018 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Γεωργίου Χουλιαράκη, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’5960/31.12.2018, μια εκ των προτάσεων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών έγινε πράξη, δίνοντας τη δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα και τους δανειολήπτες να ρυθμίζουν, και τα πυρόπληκτα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς οι τράπεζες να προβάλουν ως εμπόδιο την ύπαρξη της συγκεκριμένης εγγύησης και την ανάγκη λήψης εγκρίσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την ρύθμιση και των πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και εκτός της διαδικασίας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού ρύθμισης οφειλών. Σε κάθε περίπτωση, η ως άνω υπουργική απόφαση αίρει το έως σήμερα εμπόδιο, το οποίο επικαλούνταν κατά βάσει οι τράπεζες προς τους συγκεκριμένους δανειολήπτες και διαφυλάσσει τα συμφέροντά τους από τις ληφθείσες εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.
Σημειώνεται, ότι παραμένει Ευθύνη των δανειοληπτών να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους έναντι των τράπεζων, καθώς και το να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την τακτοποίηση των δανείων τους.
Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να παρεμβαίνουμε στην εξέλιξη του ζητήματος των πυρόπληκτων δανείων, συνεργαζόμενοι πάντοτε στενά με τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών Αχαΐας, Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας και Ευβοίας με σκοπό την εξεύρεση κάθε εφικτής λύσης.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
OROI_KAI_PROYPOTHESEIS_F1827773785_F12948.01.pdf

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια