αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επίσκεψη Προέδρου του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κας Άννα Καλλιάνη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας
10/02/2021
ΠΗΓΗ:ΦΟΡΕΑΣ

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας η Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κα. Άννα Καλλιάνη, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Ξυγκώρο.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας, του Brexit και η πρακτική εφαρμογή των προβλέψεων της συμφωνίας Ε.Ε. και Ην. Βασιλείου, για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Μεσσηνίας και τον κλάδο του τουρισμού, ήταν τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία των Επιμελητηρίων για την επίλυση προβλημάτων που θα προκύψουν από την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεπώς την ενιαία τελωνειακή ένωση. Επιπλέον, η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, για περαιτέρω ενημέρωση των εξαγωγικών κυρίως επιχειρήσεων.

Η κα. Καλλιάνη ενημέρωσε για το ενδιαφέρον επενδύσεων από επιχειρήσεις Βρετανικών συμφερόντων, έγινε εκτενής αναφορά για το τουριστικό και γαστρονομικό μας προϊόν, καθώς η Μεσσηνία αποτελεί αναπτυσσόμενο προορισμό των Βρετανών υπηκόων.

Υπήρξε δέσμευση από τις δύο πλευρές για τον προσδιορισμό πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα με σκοπό τη προβολή της Μεσσηνίας ως προορισμού και παραγωγού εκλεκτών προϊόντων στη Βρετανική αγορά, καθώς και τρόπων προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.

IMG_0505_F22609.jpg

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
D_F22570.T.EpiskepsiProedrouEllinovretanikouEpimelitiriou.doc

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια