αρχική σελίδα
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I www.messinianchamber.gr I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Εβδομαδιαία οικονομική επισκόπιση 2-8 Αυγούστου - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
01/11/2013
ΠΗΓΗ:Γραφείο Ο.Ε.Υ. Καΐρου

Μείωση βασικού επιτοκίου Κεντρικής Τράπεζας
Η Κεντρική Τράπεζα προέβη σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης διαμορφώνοντας το επιτόκιο καταθέσεων σε 9,25% (από 9,75% τον Μάρτιο τ.έ.) και το επιτόκιο δανεισμού σε 10,25% (από 10,75% τον Μάρτιο τ.έ.).

Επιδοτήσεις αγροτικού τομέα
Υπουργείο Οικονομικών: Η κυβέρνηση υποστηρίζει τις μικρές αγροτικές εκμεταλλεύσεις, έχοντας δεσμεύσει LE 473,2 εκ. για το οικονομικό έτος 2013/14 και συνολικά άνω των LE 1 δισ., συμπεριλαμβανόμενων των 2 τελευταίων οικονομικών ετών.

Συναλλαγματικά αποθέματα
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας τα συναλλαγματικά αποθέματα της Αιγύπτου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Ιανουάριο του 2012, κατά $3,9 δισ., φθάνοντας τα $18,8 δις τον Ιούλιο τ.έ. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας εκτιμούσε ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα θα ξεπεράσουν τα $20 δισ, ως αποτέλεσμα της οικονομικής βοήθειας από χώρες του Κόλπου.

Οικονομική βοήθεια Κουβέιτ
Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου δήλωσε ότι η οικονομική βοήθεια του Κουβέιτ, το οποίο είχε δεσμευτεί για την καταβολή $4 δισ, θα παραδοθεί σύντομα. Σημειώνεται, ότι από τα εν λόγω $4 δισ. έχουν καταβληθεί έως σήμερα μόνο $200 εκ. αργού πετρελαίου στα μέσα Ιουλίου.

Έξυπνες κάρτες καυσίμων
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πετρελαίου δήλωσε ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν έχει καθορίσει το χρονοδιάγραμμα διανομής έξυπνων καρτών διάθεσης καυσίμων σε ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων οχημάτων. Παρόλα αυτά, έχει ήδη υλοποιηθεί η πρώτη φάση του συστήματος, δηλαδή η έκδοση έξυπνων καρτών βυτιοφόρων και σταθμών ανεφοδιασμού και η υλοποίηση βάσης δεδομένων εταιρειών και σημείων διανομής.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή