αρχική σελίδα
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I www.messinianchamber.gr I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ενημερωτικά δελτία - Ειδήσεις - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
01/11/2013
ΠΗΓΗ:Γραφείο Ο.Ε.Υ. Καΐρου

Χρηματοδότηση εισαγωγών πετρελαίου (12/8)
Πηγές Υπουργείου Πετρελαίου: Δυσχέρειες στη χρηματοδότηση των αναγκαίων εισαγωγών καυσίμων. Το Υπουργείο λόγω προβλημάτων ρευστότητας αδυνατεί να καλύψει το κόστος των εισαγόμενων πετρελαιοειδών, ενώ οι ανεξόφλητες οφειλές προς αυτό από άλλους κυβερνητικούς φορείς ανέρχονται σε περίπου $21,6 δισ.

Εμπορικό ισοζύγιο (13/8)
Στατιστική Υπηρεσία: Τον Απρ. 2013, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε κατά 31,5% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012, ανερχόμενο σε $2,03 δισ. Η αξία των εισαγωγών ανήλθε σε $2,64 δισ. και των εισαγωγών σε $4,67 δισ.

Προϋπολογισμός 2013/14: Φορολογικά έσοδα (15/8)
Πηγές Φορολογικής Αρχής: Τα φορολογικά έσοδα για το οικονομικό έτος 2013/14 αναμένεται να ανέλθουν σε $46 δισ. που αντιστοιχεί σε 50% αύξηση σε σχέση με τα έσοδα του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Ανεργία (18/8)
Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, η ανεργία αυξήθηκε κατά 0,7% το 2ο τρίμηνο του 2013 φθάνοντας το 13,3% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας. Ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται πλέον σε 23,6 εκ ενώ των ανέργων σε 3,6 εκ. Περίπου 74% όσων αναζητούν εργασία είναι μεταξύ 15-29 ετών.

Διεθνής οικονομική βοήθεια (19/8)
Υπουργός Εξωτερικών: Καταδικάζουμε κάθε απόπειρα διεθνοποίησης των προβλημάτων της Αιγύπτου και τις απειλές για διακοπή της διεθνούς οικονομικής βοήθειας. Έχουν δοθεί εντολές στους αρμόδιους να εξετάσουν σε ποιο βαθμό αξιοποιείται προς όφελος των πολλών και κατά πόσο επιτυγχάνει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Οικονομική βοήθεια χωρών Κόλπου (20/8)
Το Κατάρ απέστειλε στις 9/8 το 2ο από τα 5 φορτία LNG για τα οποία έχει δεσμευθεί από την περίοδο της κυβέρνησης Μόρσι. Η συνολική προς παράδοση ποσότητα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ενώ τα φορτία θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν οι εξαγωγικές υποχρεώσεις της Αιγύπτου.
Το Υπουργείο Πετρελαίου επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών του Κόλπου για την τήρηση των δεσμεύσεών τους για αποστολή καυσίμων. Η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ έχουν ήδη τηρήσει μέρος των δεσμεύσεών τους για την προμήθεια ενεργειακών και πετρελαϊκών προϊόντων, ενώ τα ΗΑΕ έχουν ήδη αποστείλει τον Ιούλιο επτά φορτία καυσίμων αξίας $225 εκ.

Ερυθρά θάλασσα: τουρισμός (20/8)
Περίπου 18.000 τουριστών αναχώρησαν από το διεθνές αεροδρόμιο της Χουργκάντα με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία κατά το διάστημα 19-17 Αυγούστου, με αποτέλεσμα η πληρότητα των ξενοδοχείων και ξενώνων να μειωθεί στο 50%.

Θεώρηση εισόδου για Τυνήσιους (21/8)
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών, από τον Οκτώβριο του 2013 η τιμή έκδοσης θεώρησης εισόδου για Τυνήσιους που επισκέπτονται την Αίγυπτο θα πενταπλασιαστεί. Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια ανάλογης πρόσφατης αύξησης από τυνησιακής πλευράς.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή