αρχική σελίδα
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I www.messinianchamber.gr I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τυνησία: Πρακτικά Συνάντησης Συμβούλων κρατών-μελών την Ε.Ε. με θέμα την αναπτυξιακή βοήθεια προς την Τυνησία– χρηματοδοτούμενα έργα (Τύνιδα, 9/10/2013)
01/11/2013
ΠΗΓΗ:Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τύνιδας

Από την εν θέματι συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι  της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ελβετίας συγκρατούνται ακόλουθα:

Η επικεφαλής για την αναπτυξιακή συνεργασία στην εδώ αντιπροσωπεία της Ε.Ε. κα Armelle LIDOU περιέγραψε το 3ο Πρόγραμμα Στήριξης της Ανάκαμψης PAR3 το οποίο αφορά τη δημοσιονομική στήριξη της χώρας και στο οποίο μετέχουν η Ε.Ε. με 65 εκ. ευρώ, η Παγκοσμια Τράπεζα με 500 εκ.USD, η Αφρικανική Τράπεζα Αναπτύξεως με 250 εκ.USD. Η αναπτυξιακή βοήθεια ύψους 65 εκ. ευρώ προστίθεται στα ποσά που προβλέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος SPRING[1].[1] Η Τυνησία ήταν η πρώτη χώρα που έλαβε χρηματοδότηση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος SPRING (Support for Partnership, Reforms and Inclusive Growth), το οποίο αποσκοπεί στην υποστήριξη με πρόσθετoυς πόρους των χωρών που έχουν δεσμευτεί για την εφαρμογή δημοκρατικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι η παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε υποβαθμισμένες περιοχές, η οικονομική ανάκαμψη και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών, ο τομέας της Δικαιοσύνης και η κοινωνία των πολιτών. Συνολικά, το 2012, η χρηματοδότηση της Τυνησίας από 80 εκατομμύρια που είχε προβλεφθεί αρχικά ανήλθε σε 160 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 80 προήλθαν από το Πρόγραμμα SPRING.  Οι δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε. το 2012 αφορούσαν την οικονομική ανάκαμψη, την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών, την ανάπτυξη των υποβαθισμένων περιοχών, τη χρηστή διακυβέρνηση, την εφαρμογή της Συμφωνίας Σύνδεσης.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
radAB7D62013PARIIIOCT2013-XRIMATODOTOUMENAERGAAGORA_F9114.doc