αρχική σελίδα
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Αποστέρηση της Ελληνικής Περιφέρειας από δημόσιες, τραπεζικές κ.λπ. υπηρεσίες
19/01/2011
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς 1. τον Υπουργό Οικονομικών, 2. τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης και 3. τον Υπουργό Περιφ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η καθιέρωση των καλλικρατικών Δήμων, δικαιολογήθηκε από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, με το επιχείρημα, ότι, λόγω μεγέθους, θα ήσαν πλέον σε θέση να επιδιώξουν συστηματικά την ανάπτυξη των περιοχών τους και να στηρίξουν έτσι την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.

Η πραγματικότητα, όμως, που βιώνουν Δήμοι της περιοχής μας, πολύ απέχει από τις παραπάνω εξαγγελίες, καθώς, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, το Δημόσιο, φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τράπεζες κλείνουν τα καταστήματά τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Κλείνουν (ή απειλούνται με κλείσιμο) καταστήματα εφοριών, ταχυδρομεία, υποκαταστήματα τραπεζών κ.λπ. απλά και μόνο με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και παραβλέποντας το κόστος, κόστος οικονομικό, κοινωνικό, αλλά και περιβαλλοντικό από την ανάγκη αθρόων μετακινήσεων που προκύπτει για τους κατοίκους……

Έτσι, σιγά-σιγά η ελληνική περιφέρεια αποψιλώνεται από δραστηριότητες αλλά και κατοίκους, αφού μια τέτοια εξέλιξη αναπόφευκτα οδηγεί σε σταδιακή εσωτερική μετανάστευση στις πρωτεύουσες των νομών, όπου κατά τεκμήριο ο κάτοικος θα συνεχίσει να επωφελείται από τις αναγκαίες για την καθημερινότητά του υπηρεσίες.

Η Πολιτεία και οι επιχειρήσεις του δημοσίου δεν δικαιούνται να σκέφτονται –ούτε καν σε μια περίοδο κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε- όπως ο οποιοσδήποτε ιδιώτης, αλλά οφείλουν να σταθμίζουν, όχι μόνο το στενό οικονομικό κόστος, αλλά και το αναπτυξιακό και κοινωνικό συμφέρον της κάθε περιοχής. Οι τράπεζες, που τα τελευταία χρόνια εξασφάλισαν υπέρογκα κέρδη, δεν έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις, και μεταξύ αυτών είναι και η παρουσία τους με υποκαταστήματα τουλάχιστον στις έδρες των καλλικρατικών Δήμων και στους μεγάλους οικισμούς.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την «τάση» αυτή, που είναι ήδη αισθητή στη Μεσσηνία, και σας καλούμε να παρέμβετε, ώστε να σταματήσει το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών και των τραπεζικών υποκαταστημάτων, που η λειτουργία τους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της ελληνικής περιφέρειας.


Με εκτίμηση,


Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια