αρχική σελίδα
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διευκρινίσεις επί της Απόφασης υπ’ αριθ. 2/38310/0025, που αφορά στην αναστολή καταβολής δόσεων ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ από το Ελληνικό Δημόσιο ΔΑΝΕΙΩΝ, που έχουν χορηγηθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες.
26/06/2014
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επιστολή των Προέδρων των Επιμελητηρίων των Πυρόπληκτων Νομών προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικομικών.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της έκδοσης της απόφασης που αφορά στην αναστολή καταβολής δόσεων εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων που έχουν χορηγηθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, θα θέλαμε να θέσουμε κάποιους προβληματισμούς και να ζητήσουμε κάποιες διευκρινίσεις, με αφορμή τα ερωτήματα και τις ανησυχίες των μελών μας:

1.    Σε συνέχεια της υπ’αριθ. πρωτ. 19/10-6-2014 επιστολής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, θα θέλαμε και εμείς με τη σειρά μας να ζητήσουμε να διευκρινιστεί η ισότιμη ή όχι μεταχείριση επιχειρήσεων που έχουν λάβει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και επιχειρήσεων που δεν έχουν λάβει τέτοια εγγύηση.

2.    Επιπλέον και δεδομένων των πολύ στενών χρονικών περιθωρίων για την υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων, θα θέλαμε να μας διευκρινίσετε τα ακόλουθα:

α) Γιατί δεν έχει αποσταλεί ακόμα στις Τράπεζες η σχετική εγκύκλιος για την εφαρμογή της απόφασης, με αποτέλεσμα τα κατά τόπους καταστήματα των Τραπεζών να αρνούνται να παραλάβουν τις σχετικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Κατανοείτε τη στενότητα χρόνου για την υποβολή των αιτήσεων και το επείγον της έκδοσης των σχετικών οδηγιών προς τις Τράπεζες και τα υποκαταστήματά τους, προκειμένου να μπορέσουν όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλουν τις αιτήσεις τους εγκαίρως.

β) Στην παράγραφο Α της σχετικής απόφασης αναφέρεται: «Παρέχεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες,….. όπως αιτηθούν την αναστολή καταβολής των χρεολυσίων των οφειλόμενων δόσεων της περιόδου από 31.12.2013 έως και 31.12.2014».


Σύμφωνα με το σημείο αυτό λοιπόν, η αναστολή καταβολής των χρεολυσίων των οφειλομένων δόσεων ξεκινά από τις 31/12/2013, δηλαδή δεν περιλαμβάνει την πρώτη δόση του έτους 2013 που έληγε την 30/6/2013. Προσδοκία τόσο δική μας όσο και των εκατοντάδων μελών μας που έχουν λάβει τα δάνεια αυτά, ήταν η αναστολή καταβολής και των δύο δόσεων του 2013 και όχι μόνον της δεύτερης. Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα άμεσης τροποποίησης της απόφασης στο σημείο αυτό, προκειμένου να συμπεριλάβει και τις δύο δόσεις του έτους 2013.

Εν αναμονή των απαντήσεών σας στα ανωτέρω ζητήματα.

Με εκτίμηση,
Τα Επιμελητήρια Πυρόπληκτων Νομών
Αρκαδίας   Πρόεδρος Ιωάννης Μπουντρούκας
Αχαΐας     Πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας
Ευβοίας    Πρόεδρος Παναγιώτης Σίμωσης
Ηλείας     Πρόεδρος Κων/νος Νικολούτσος
Λακωνίας   Πρόεδρος Κων/νος Πανδής


ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια