αρχική σελίδα
Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Γραφείο Συνεδρίων και Θεματικού Τουρισμού Μεσσηνίας
02/03/2011
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Πρόεδρο Ε.Ο.Τ.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Μετά από πολλές προσπάθειες να εμπλέξει και άλλους φορείς (Δήμο Καλαμάτας και Νομαρχία), το Επιμελητήριο προχώρησε μόνο του στην δημιουργία του Γραφείου αυτού και του βασικού του εργαλείου, δηλαδή του αντίστοιχου κόμβου στο Διαδίκτυο.

Στόχος είναι το Γραφείο και ο κόμβος να μπορεί να εξυπηρετήσει, όχι μόνο μεμονωμένους τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα (πολιτιστικά, οικολογικά, αθλητικά και ναυταθλητικά, θρησκευτικά κ.λπ.) αλλά και κυρίως επαγγελματίες, που διακινούν είτε τις διάφορες μορφές συνεδριακού τουρισμού (δηλ. συναντήσεις, συνέδρια, ταξίδια κινήτρων και εκθέσεις), είτε τις θεματικές εκείνες μορφές τουρισμού, για τις οποίες η Μεσσηνία διαθέτει αφενός συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ελληνικών και μεσογειακών προορισμών (όπως π.χ. πολιτιστικός τουρισμός, οικοτουρισμός κ.α) και αφετέρου τις κατάλληλες υποδομές (π.χ. θαλάσσιος τουρισμός, αθλητικός τουρισμός κ.α).

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι Γραφείο Συνεδρίων υπάρχει, ως γνωστόν, στη Χώρα μας μόνο στη Θεσσαλονίκη (με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων) και στην Αθήνα (με πρωτοβουλία του Δήμου), η δε Μεσσηνία σπεύδει, μέσω του Επιμελητηρίου, να δραστηριοποιηθεί στο χώρο αυτό, πριν από άλλους πιο γνωστούς προορισμούς, έτσι ώστε να κατακτήσει έγκαιρα μια θέση στη συγκεκριμένη αγορά. Ταυτόχρονα σπεύδει να αναδείξει τους φυσικούς και πολιτιστικούς της πόρους, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για θεματικό τουρισμό.

Έτσι, ο κόμβος και το Γραφείο, που θα εδρεύει στο Επιμελητήριο, θα είναι στοχευμένα και στην ενημέρωση των επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται στις διάφορες θεματικές μορφές π.χ. των λεγόμενων «αγοραστών» του συνεδριακού τουρισμού, των εξειδικευμένων Τ.Ος και τουριστικών γραφείων, αλλά και των οργανώσεων ειδικών ενδιαφερόντων, των σχολείων κ.ο.κ.

Ο κόμβος, που βρίσκεται σε φάση πιλοτικής λειτουργίας και θα παρουσιαστεί επίσημα στην αντίστοιχη αγορά το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου, θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη πληροφόρηση ανά θεματική μορφή τουρισμού.

Θα αναρτηθούν σ’ αυτόν όλοι οι επαγγελματίες της Μεσσηνίας, που παρέχουν άμεσα ή έμμεσα υπηρεσίες στον Τουρισμό (από τους ξενοδόχους, τα τουριστικά γραφεία και τους εστιάτορες, μέχρι τα καφέ και τις επιχειρήσεις, που εκμισθώνουν εξοπλισμό εκδηλώσεων, ή τυποποιούν και πωλούν τοπικά προϊόντα), καθώς και όλη η υφιστάμενη γενική και ειδική υποδομή, συμπεριλαμβανομένων των αναγκαίων για τις θεματικές μορφές εγκαταστάσεων, οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα φυσικά και πολιτιστικά ενδιαφέροντα. Πρότυπο είναι οι κόμβοι ανάλογων επιτυχημένων γραφείων του Εξωτερικού.

Ο δικός μας κόμβος φιλοδοξεί να συμβάλλει πολλαπλά στη στήριξη όλων σχεδόν των κλάδων των μεσσηνιακών επιχειρήσεων, αφού με τη λειτουργία του:

  • Θα καταστήσει γνωστές τις δυνατότητες για συνεδριακό τουρισμό και άλλες θεματικές μορφές τουρισμού στη Μεσσηνία.
  • Θα προσφέρει άμεσες ευκαιρίες διεύρυνσης πελατείας σε μια σειρά κλάδων επιχειρήσεων, και όχι μόνο στις άμεσα τουριστικές. Οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις αυτές είναι μμε.
  • Θα δημιουργήσει σταδιακά τουριστική κίνηση εκτός της κυρίως τουριστικής περιόδου, δεδομένου ότι όλες σχεδόν οι θεματικές μορφές τουρισμού διακινούνται ως επί το πλείστον τους μήνες της άνοιξης και του φθινοπώρου, ορισμένες δε και τον χειμώνα. Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει ποικιλοτρόπως το σύνολο της Τοπικής Αγοράς.Με εκτίμηση,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια