αρχική σελίδα
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνάντηση μελών της κριτικής επιτροπής των «TOURISM FOR TOMORROW AWARDS» με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
21/02/2014
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συγχαίρει την «COSTA NAVARINO» η οποία διακρίθηκε πρόσφατα στα «TOURISM FOR TOMORROW AWARDS», ως φιναλίστ στη κατηγορία DESTINATION.

Τα βραβεία διοργανώνονται από το «WORLD TRAVEL & TOURISM COUNCIL», με στόχο να αναδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης παγκοσμίως. Στα φετινά βραβεία, η «COSTA NAVARINO» αποτελεί το μοναδικό φιναλίστ από  την Ελλάδα και ανάμεσα σε υποψηφιότητες εταιρειών και οργανισμών από 56 χώρες.

Με αυτή τη διάκριση, υλοποιείται το όραμα του Καπετάν Βασίλη από τους συνεχιστές του (την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και το αξιόλογο προσωπικό της ΤΕΜΕS) για ένα προορισμό υψηλών προδιαγραφών με σεβασμό στο περιβάλλον, διότι η ΤΕΜΕS έχει αποδειχτεί ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της τουριστικής αειφόρου ανάπτυξης στη Μεσόγειο.

Στην αξιολόγηση του φιναλίστ στα «TOURISM FOR TOMORROW AWARDS», έγινε ιδιαίτερη μνεία στις περιβαλλοντολογικές πρακτικές που εφαρμόζει η «COSTA NAVARINO», όπως η μεταφύτευση ελαιοδέντρων για να διατηρηθεί αναλλοίωτη η φυσιογνωμία της περιοχής, η δημιουργία λιμνοδεξαμενών που καλύπτουν τις αρδευτικές ανάγκες της «COSTA NAVARINO», η εγκατάσταση του μεγαλύτερου γεωθερμικού συστήματος στην Ευρώπη και ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ο οποίος, όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες των υφισταμένων εγκαταστάσεων, αλλά διοχετεύει και ενέργεια στο εθνικό δίκτυο.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο «NAVARINO ENVIRONMENTAL OBSERVATORY- (NEO)», μια σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της ΤΕΜES, που αποτελεί πρότυπο συνεργασίας για τη μελέτη της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο.

Μετά την σύντομη επίσκεψή τους στην «COSTA NAVARINO» προκειμένου να αξιολογήσουν και να γνωρίσουν από κοντά τις πρακτικές που ακολουθούνται, o Καθηγητής Peter Burns, μέλος της κριτικής επιτροπής των Βραβείων, η κα. Agata Zborowska από την οργανωτική επιτροπή, συνοδευόμενοι από τα στελέχη της ΤΕΜΕS κα. Β. Βανέζη και κ. Β. Καρακούση, επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας  ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου κ. Δημήτρη Μανιάτη.

Οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα του Νομού Μεσσηνίας, το ενδιαφέρον που υπάρχει για νέα επενδύσεις και πως η «COSTA NAVARINO» έχει συμβάλλει ώστε η Μεσσηνία να γίνει τουριστικός προορισμός, δημιουργώντας το ενδιαφέρον για νέους επενδυτές.

Γραφείο Τύπου
DT_2014-02-21_F30535.jpg

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια