αρχική σελίδα
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισημάνσεις Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ εισαγωγής αγροτικών και λοιπών προϊόντων
14/08/2014
ΠΗΓΗ:ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αναφορικά με την κρίση που δημιουργήθηκε, λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας για την εισαγωγή αγροτικών και άλλων προϊόντων, έχει να επισημάνει τα κάτωθι:

1.    Από το εμπάργκο επλήγησαν όχι μόνο οι έλληνες παραγωγοί, αλλά και ρωσικές επιχειρήσεις εισαγωγής αγροτικών προϊόντων, όπως και Ρώσοι καταναλωτές.

2.    Η αποζημίωση των ελλήνων παραγωγών, όπως και άλλων εταιρειών (τυποποιητών, εξαγωγικών και μεταφορικών επιχειρήσεων) θεωρείται επιβεβλημένη είτε μέσω κοινοτικών, είτε μέσω εθνικών πόρων.

3.    Θεωρείται επιβεβλημένη η άμεση κατάρτιση ενός ευρωπαϊκού και εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της εμπορικής κρίσης, διότι η Ρωσία έχει αρχίσει διαπραγμάτευση με άλλες χώρες για ανεφοδιασμό, κυρίως με αγροτικά προϊόντα.

4.    Επειδή η αρχόμενη εμπορική κρίση στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας έχει αρχίσει, η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχει την πολυτέλεια να υποστεί ένα νέο κλυδωνισμό.

Η σημερινή κρίση παράγει και ενεργειακή κρίση, αφού μεγάλο μέρος της Ευρώπης τροφοδοτείται με ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

5.     Η υφήλιος υποφέρει από πολλές και χρόνιες εστίες ανάφλεξης και η Ρωσία συνδέεται ιστορικά – οικονομικά – πολιτιστικά με την Ευρώπη, πράγμα που διευκολύνει την συνεννόηση για την έξοδο από την κρίση.

6.     Είναι αναγκαία η συνεννόηση με αμοιβαίες υποχωρήσεις, διότι εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις στις εξαγωγές και τον τουρισμό, εάν παραταθεί η κρίση μεταξύ Ευρώπης – Ρωσίας θα υπάρξουν επιπτώσεις συνολικά στην ευρωπαϊκή οικονομία.

7.    Η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει πολιτική γεφύρωσης, διότι είναι ιδιαίτερα στενά συνδεδεμένη με δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την Ρωσία για την αποκλιμάκωση της κρίσης σε εμπορικό – οικονομικό – πολιτικό επίπεδο.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πιστεύει ότι πρέπει να διατηρήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των προοπτικών της ελληνορωσικής επιχειρηματικής συνεργασίας, διότι το μέλλον είναι πολλά υποσχόμενο.

Γραφείο Τύπου

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια