αρχική σελίδα
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΧΑΡΑΤΣΙ υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων
28/11/2013
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
 
Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια της γενικότερης μεταρρυθμιστικής πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση, γίναμε γνώστες ενός ακόμα μέτρου που αφορά την πληρωμή, εκ μέρους των εργοδοτών, ποσού 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων.

Βάσει των διατάξεων του άρθρου 89 του Ν. 3996/2011, συστήθηκε στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) «Ειδικός Λογαριασμός Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)» με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια, με σκοπό την οργάνωση & υλοποίηση κατασκηνωτικών προγραμμάτων φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις. Πόρος του λογαριασμού ορίστηκε η ετήσια εργοδοτική εισφορά είκοσι (20) ευρώ ανά εργαζόμενο, καταβλητέα από τους εργοδότες, οι οποίοι καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Οι εργοδότες καλούνται μέχρι αύριο 29/11/2013 να προβούν στην πληρωμή του συγκεκριμένου ποσού, ενώ σε περίπτωση που καταβάλλουν εκπρόθεσμα το νέο αυτό «χαράτσι», θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα τέλη και θα ακολουθούνται διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

Οι φορολογικές και νομοθετικές αλλαγές καθημερινά μας αιφνιδιάζουν, με την ψήφιση νόμων, κοινοποίηση εγκυκλίων και αποφάσεων, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει μελέτη, κατανόηση και διαβούλευση των πιο σημαντικών ζητημάτων.

Με το τελευταίο αυτό μέτρο ζητάτε την καταβολή εργοδοτικής εισφοράς, για όσους εργαζομένους απασχολήθηκαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μισθοδοτήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της ημερήσιας ή μηνιαίας απασχόλησής τους.

Πραγματικά θεωρούμε απαράδεκτο να απαιτείτε εκβιαστικά από τις επιχειρήσεις ένα επιπλέον “χαράτσι”, που έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των φοροεισπρακτικών μέτρων, με γνώμονα το κοινό καλό και τον εξορθολογισμό του κράτους.

Αναρωτιόμαστε όμως, ως πότε οι επιχειρήσεις θα υφίστανται τέτοιου είδους πολιτικές και μάλιστα εν κρυπτώ, καθώς το τελευταίο διάστημα οι εργοδότες ενημερώνονται με ηλεκτρονικά μηνύματα στο λογαριασμό τους, μέσω του οποίου υποβάλουν τις ΑΠΔ;

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε θερμά όπως προβείτε στην ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της εν λόγω εργοδοτικής εισφοράς, στηρίζοντας έμπρακτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που καθημερινά καταρρέουν μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Με εκτίμηση,


Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια