αρχική σελίδα
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ Π.Ε.Π.
17/05/2012
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Την Τρίτη 15 Μαϊου 2012 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνάντηση μεταξύ των Προέδρων των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τάτουλη με θέμα την προδημοσίευση της προκήρυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρόντες οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας Δ. Αδαμόπουλος, Αργολίδας Φ. Δαμούλος, Αρκαδίας κ. Ι. Μπουντρούκας και Λακωνίας Κ. Πανδής, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος, λόγω κωλύματος, εκπροσωπήθηκε από τους υπόλοιπους Προέδρους κατ' εξουσιοδότησή του.

Θέμα της συνάντησης η ανησυχία τόσο των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων όσο και ολόκληρης της επιχειρηματικής κοινότητας της Περιφέρειας για το σχεδιασμό υλοποίησης των Π.Ε.Π. υπό το σχεδιαζόμενο «Ταμείο Επιχειρηματικότητας» της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη μορφή χρηματοδοτικών εργαλείων και όχι επιδότησης. Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων εξέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τη μη καταλληλότητα ενός τέτοιου σχεδίου υλοποίησης στην τρέχουσα περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουν οι επιχειρήσεις, καθώς η έλλειψη επιδότησης και η ύπαρξη μόνο χρηματοδοτικών εργαλείων υπό τη μορφή δανειοδότησης με χαμηλό επιτόκιο, κεφαλαίων κίνησης κ.λπ. θα αποτρέψουν τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν επενδυτικά σχέδια αναλαμβάνοντας ακόμα ένα δάνειο (έστω χαμηλότοκο), ενώ είναι πιθανό κάποιες επιχειρήσεις να κατευθύνουν τις επενδύσεις τους σε γειτονικές περιφέρειες που θα προσφέρουν επιδότηση.

Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, άκουσε προσεκτικά τα επιχειρήματα των Προέδρων και αποδέχτηκε εν μέρει τις προτάσεις τους, δεσμευόμενος ότι ο σχεδιασμός υλοποίησης των Π.Ε.Π. από το «Πελοποννησιακό Περιφερειακό Ταμείο Επιχειρηματικότητας» θα κινηθεί στις ακόλουθες κατευθύνσεις:
1. Ενίσχυση Επενδύσεων με επιχορήγηση.
2. Άμεση χρηματοδότηση Επενδύσεων για ρευστότητα και εγγυήσεις προς τις επιχειρήσεις.

Το ποσοστό που θα δοθεί στην 1η και 2η κατεύθυνση θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα υπάρξει και τις προτάσεις που θα κατατεθούν.

Επίσης θα υπάρχει συμμετοχή των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας στο «Πελοποννησιακό Περιφερειακό Ταμείο Επιχειρηματικότητας» και στα όργανα αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων. Η αξιολόγηση τόσο των προτάσεων για επιδότηση όσο και των προτάσεων για παροχή κεφαλαίων κίνησης και εγγυήσεων θα γίνεται εξ'αρχής με καθορισμένα αντικειμενικά κριτήρια. Τέλος, συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της συνάντησης και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον Περιφερειάρχη ενόψει του τελικού και αναλυτικού σχεδιασμού της πρότασης.

Γραφείο Τύπου

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια