αρχική σελίδα
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Γενιά του 1992»
30/05/2012
ΠΗΓΗ:Europe Direct Καλαμάτας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Γενιά του 1992»
 
Στο πλαίσιο της 20ης επετείου της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει ένα Διαγωνισμό δημιουργικότητας 20χρονων με τίτλο "Γενιά του 1992" (Generation1992). Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.
 
Όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί το 1992 και είναι πολίτες της ΕΕ μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους, μέσα από ένα άρθρο, ένα βίντεο, μια φωτογραφία, μια γελοιογραφία ή εφαρμογές για smartphones, για το πώς λειτουργεί για τους ίδιους η ενιαία αγορά. Παράλληλα, καλούνται να λάβουν συμμετοχή επιλέγοντας μια από τις 4 θεματικές κατηγορίες (α. Παιδεία και ιδιότητα του πολίτη, β. Εργασία και επιχειρηματικότητα, γ. Πολιτισμός και αναψυχή, καθώς και δ. Καταναλωτές και περιβάλλον).
 
Οι 20 τελικοί υποψήφιοι θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στην εβδομάδα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς που διοργανώνεται στις Βρυξέλλες και θα ξεναγηθούν στους χώρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, οι πέντε νικητές για κάθε μορφή δημιουργικής έκφρασης θα έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων στις Βρυξέλλες ή αλλού. Παράλληλα, κάθε μήνα από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012, θα απονέμεται με κλήρωση ένα τα παρακάτω δώρα (InterRail, iPod Touch 8GB, κουπόνια για αγορές online αξίας 100 €).
 
Μέσω του δημιουργικού αυτού Διαγωνισμού, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να μάθουν περισσότερα για τα επιτεύγματα της ενιαίας αγοράς, αλλά και να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ιδέες τους σχετικά με το τι σημαίνει γι' αυτούς η ενιαία αγορά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να ακούσει και να χρησιμοποιήσει δημιουργικές συμμετοχές, προκειμένου να προσελκύσει άλλους νέους σε μελλοντικές επικοινωνιακές καμπάνιες.
 
Το συγκεκριμένο project έχει, ωστόσο, ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται σε μια ηλικιακή ομάδα που δε συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς.
 
Επίσης, υπάρχει blog (http://www.generation1992.eu/en/blogs) στο οποίο αναρτώνται απόψεις, ιδέες και συνεντεύξεις σχετικά με την Ενιαία Αγορά. Μέσα από το συγκεκριμένο blog δίνεται η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί και κάνει σχόλια (comments) και να συμμετέχει με τον τρόπο αυτό σε συζητήσεις.
 
Για περισσότερες πληροφορίες για το Διαγωνισμό μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.generation1992.eu/el/home
 
Γραφείο Τύπου

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια