αρχική σελίδα
Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο ομάδας Ιταλών τουριστών
27/06/2014
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Σε συνέχεια της Συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί την 24η Οκτωβρίου 2013 στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Μανιάτη και εκπροσώπους Συνδικάτων και Προέδρων Οργανώσεων Συνταξιούχων από την Ιταλία, συνοδευόμενοι από Ιταλούς δημοσιογράφους, σας γνωρίζουμε ότι ξεκίνησε και υλοποιείται επιτυχώς το “Τουριστικό Πρόγραμμα για το έτος 2014” που αφορά συνταξιούχους, με τα πρώτα γκρουπ να έρχονται Μάιο και Ιούνιο, ενώ έπονται και άλλα τον προσεχή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, δηλαδή εποχή χαμηλής τουριστικής περιόδου.

Με την ευκαιρία επίσκεψης τους στην Καλαμάτα και στο πλαίσιο ξενάγησης τους στο ιστορικό κέντρο και στα αξιοθέατα της πόλης, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για να τον ευχαριστήσουν που συνέβαλε στην υλοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων από Ιταλία.

Πρέπει να αναφερθούμε στην συμμετοχή και βοήθεια που παρείχε ο κ. Θανάσης Ρουσάκης, Σύμβουλος Τουρισμού, καθώς και στον κ. Σπ. Φλωρεντιάδη, ιδιοκτήτη του SUNRISE VILLAGE, που με τις πολύ καλές τιμές που προσέφερε βοήθησε στην υλοποίηση του προγράμματος.

Επίσης, στην υλοποίηση των προγραμμάτων συνέβαλε σημαντικά και η κατευθείαν πτήση από Μιλάνο της RYANAIR, μετά από υπογραφή συμφωνίας υλοποίησης της γραμμής με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Επειδή η διεισδυτικότητα στην περιοχή μας, στον τουρισμό της τρίτης ηλικίας είναι πολύ χαμηλή, είναι μεγάλη ευκαιρία ο «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ» να γίνει παράγοντας επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Ο τουρισμός τρίτης ηλικίας στο μέλλον θα αποτελεί το 24% της παγκόσμιας αγοράς και είναι «ΧΡΥΣΑΦΙ» για τον ελληνικό τουρισμό τα «ΓΚΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΑ».

Ενδεικτικό των προοπτικών του τουρισμού τρίτης ηλικίας είναι και το δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης, καθώς οι συνταξιούχοι αυξάνονται συνεχώς.

Επειδή οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγιεινής Διατροφής για λόγους υγείας, η ανάδειξη της «Μεσογειακής Διατροφής» αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Μεσσηνία, μιας και το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ συμμετέχει στο πρόγραμμα MEDDIET και έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις για την διάδοση της ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Επιπρόσθετα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών τρίτης ηλικίας χρειάζεται βελτίωση των υγειονομικών και συγκοινωνιακών υποδομών της περιοχής μας και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ασφάλειας και προστασίας.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, επειδή έχει προβλέψει την ανάπτυξη του Τουρισμού Τρίτης Ηλικίας (εκτός των Ιταλών που υλοποιείται το πρόγραμμα και συνεχίζεται), μέσω του γραφείου του KCVB (Γραφείο Υποδοχής Συνεδρίων, Επισκεπτών και Θεματικού τουρισμού Μεσσηνίας) συνεχίζει τις προσπάθειες για επαφές με εκπροσώπους Συνδικάτων και Οργανώσεων Συνταξιούχων της Β. Ευρώπης.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια