αρχική σελίδα
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πρόταση Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για συγκρότηση ΔΙΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ για το ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ
21/06/2013
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Λαμβάνοντας υπόψη τα αγωνιώδη μηνύματα των μελών μας και προκειμένου να δραστηριοποιηθούμε εντονότερα σε θέματα παραεμπορίου, προτείνουμε την δημιουργία Διεπιμελητηριακής Επιτροπής Πελοποννήσου στα πρότυπα των Επιμελητηρίων της Αττικής.

Το πρόβλημα του παραεμπορίου είναι κοινό για όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

Στόχος είναι να ενεργοποιηθούν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, να συνεργαστούν στενά με τους φορείς της Πολιτείας, να ενισχύσουν την προσπάθεια των φορέων, να ενεργοποιηθούν τα μέλη των Επιμελητηρίων, έτσι ώστε να συμβάλουν και αυτά στην άμεση πάταξη του παραεμπορίου.

Η βούληση, και ταυτόχρονα η απαίτηση, όλων των Επιμελητηρίων της Ελλάδος είναι να μπει ένα τέλος, άμεσα, σε αυτό το άθλιο φαινόμενο που χρόνια παρατηρούμε, αλλά τελικά δεν αντιμετωπίζεται όπως πρέπει.

Λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση των απαγορευτικών αποτελεσμάτων του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), που συντονίζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου λαμβάνοντας και πάλι τα αγωνιώδη μηνύματα των μελών τους, προτείνουμε να δραστηριοποιηθούν στα θέματα του παραεμπορίου δημιουργώντας την ως άνω Επιτροπή.

Η αντιμετώπιση του παραεμπορίου θα είναι ευεργετική στις νόμιμες επιχειρήσεις, όσο και στα κρατικά ταμεία, ενώ θα αποτελέσει απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε αναπτυξιακής προσπάθειας.

Η πάταξη της παρανομίας δεν είναι μία προσφορά της Πολιτείας προς τους πολίτες, αντιθέτως είναι θεμελιώδης υποχρέωση του κράτους.

Η μάχη ενάντια στην παραβατικότητα στο χώρο της αγοράς θα πρέπει να συνοδεύεται και από την μάχη για την βελτίωση της κατάστασης στην αγορά και όχι από πειραματικές μεταρρυθμίσεις.

Το ελληνικό εμπόριο αναμένει από την Πολιτεία να εφαρμόσει τους Νόμους και να καταγράψει τις παραβάσεις, διότι μόνο αυτό μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και τον ανταγωνισμό, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και με ανακοινώσεις που επαναλαμβάνονται «το τρένο της ανάπτυξης» πιθανόν να χαθεί.

Πιστεύουμε ότι ο νέος Νόμος που βρίσκεται στην Βουλή, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, θα βοηθήσει στην εξάλειψη του παραεμπορίου, που ζει και βασιλεύει.

Με εκτίμηση,


Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια