αρχική σελίδα
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πληρωμή συνδρομής και παρουσία στην πόλη της Καλαμάτας
12/05/2011
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς την JUMBO A.E.E. (κατάστημα Καλαμάτας).

 

Κύριε Δ/ντά,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από την αρμόδια υπηρεσία του φορέα μας, ότι από το 2007 και μέχρι σήμερα για το κατάστημα σας JUMBO στην Καλαμάτα δεν έχει καταβληθεί ετήσια συνδρομή της επιχείρησης στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπως οφείλει, και οι σχετικές υπενθυμίσεις μας αγνοούνται προκλητικά.

Πρόκειται για ένα ακόμα σύμπτωμα της γενικότερης συμπεριφοράς των καταστημάτων JUMBO στη χώρα μας, η οποία χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από αδηφαγία, δεδομένου ότι ολοένα και περισσότεροι μικροί έμποροι φυτοζωούν ή αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους εξαιτίας καταστημάτων τύπου JUMBO. Με άλλα λόγια, το παραδοσιακό εμπόριο και οι ντόπιοι έμποροι διώκονται εμμέσως πλην σαφώς από τις μεσσηνιακές πόλεις. 

Το φαινόμενο αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ερημοποίηση κάποιων περιοχών που αποτελούσαν παραδοσιακά την καρδιά του εμπορίου στις πόλεις μας και στην υποβάθμιση ή την αλλοίωση άλλων. Τέτοια είναι και η περίπτωση του JUMBO Καλαμάτας το οποίο καταδικάζει δεκάδες μικρές επιχειρήσεις στον αφανισμό και, με την φωσφορίζουσα, αντιαισθητική και προκλητική παρουσία του, αλλοιώνει το ύφος ενός από τα πλέον χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, άρρηκτα συνδεδεμένου με την ιστορία της: το λιμάνι της Καλαμάτας.

Με τακτική ισοδύναμη της ισοπεδωτικής φωσφορίζουσας ταμπέλας του, το κατάστημα JUMBO έχει κυριολεκτικά καταλάβει το ιστορικό λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιεί και για… παρκινγκ, προσφέροντας ως αντίτιμο στην πόλη μερικούς μικρομισθούς, προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης, όχι πάντως ελληνικής, και επενδύοντας πολύ μακράν της Μεσσηνίας.

Ως ο πλέον δυνατός “παίχτης” στο ολιγοπώλιο του παιδικού παιχνιδιού –και όχι μόνο- η επιχείρηση την οποία διευθύνετε, θα όφειλε να επιδεικνύει περισσότερη ευαισθησία για τον τόπο και τουλάχιστον να καταβάλλει το μηδαμινό ποσό της συνδρομής της στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το οποίο είναι ο μόνος φορέας ο οποίος φροντίζει για την εκπαίδευση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των επιχειρηματιών που αφανίστηκαν εξαιτίας μεγαλοκαταστημάτων, όπως το JUMBO.

Θα περιμένουμε από εσάς να μας γνωρίσετε, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής σας Ευθύνης, τους τρόπους με τους οποίους θα αντισταθμίζοντο οι κοινωνικές και οικονομικές αρνητικές συνέπειες της εδώ παρουσία σας (αντισταθμιστικά οφέλη) για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία που έχει πλήξει τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις από τις εμπορικές σας τακτικές, γεγονός που σ’ εσάς φέρνουν κερδοφορία και στην τοπική μας αγορά ‘λουκέτα’.


Με εκτίμηση,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια