αρχική σελίδα
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Δημιουργία ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
26/07/2013
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτριος Μανιάτης με αφορμή την πρόσφατη υπογραφή μνημονίου με την γερμανική κυβέρνηση για την συμμετοχή της στην δημιουργία ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ χαιρετίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι μια πρωτοβουλία που επιχειρεί τόσο η ελληνική όσο και η γερμανική κυβέρνηση, με την ενεργή συμμετοχή και της γερμανικής τράπεζας ανασυγκρότησης KfW.

Η λειτουργία του Ταμείου αναμένεται να κινητοποιήσει βασικούς κλάδους της ελληνικής επιχειρηματικότητας, δίνοντας λύσεις στο χρόνιο πρόβλημα της περιορισμένης έως ανύπαρκτης ρευστότητας της αγοράς.Η ενεργοποίηση μικρών περιφερειακών τραπεζών στα πρότυπα των γερμανικών ΣΠΑΡ ΧΑΝΣΕΝ, ενδέχεται να εντάξει τις δομές των ελληνικών συνεταιριστικών τραπεζών με το σκεπτικό, ΔΑΝΕΙΑ ΙΣΑ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ.

Το μνημόνιο ίδρυσης του νέου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ επιχειρεί μια ηχηρή παρέμβαση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.Το νέο Ταμείο θα έχει έδρα το Λουξεμβούργο, και θα προικοδοτηθεί με κεφάλαια του γερμανικού και ελληνικού δημοσίου και της KfW για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Προβλέπεται να δημιουργηθεί μέχρι το τέλος του 2013 και θα διοικείται από επαγγελματικό μάνατζμεντ, ανεξάρτητα από κυβερνητικέ επιρροές.Το ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να συνεισφέρει στο Ταμείο 350 εκατ. ευρώ, από τα οποία 200 εκατ. θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ και 150 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η KfW σε συμφωνία με την γερμανική κυβέρνηση θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία με επένδυση 100 εκατ. ευρώ στο Ταμείο.Η ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει πρόσθετα κεφάλαια από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και ιδιώτες επενδυτές.

Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από οργανισμούς όπως τα Ιδρύματα ΩΝΑΣΗ και ΝΙΑΡΧΟΥ, ενώ είναι σε εξέλιξη συζητήσεις και με το γαλλικό Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.Η KfW αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την μείωση των ελλειμμάτων και την εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών που αποσκοπούν στην ανάπτυξη, την απασχόληση και δηλώνει εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης, την δέσμευσή της να υποστηρίξει την χώρα μας.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν προοπτικές για την ανάκαμψη της οικονομίας και την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής.

Γραφείο Τύπου

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια