αρχική σελίδα
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ και FOCUS GROUP του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ''ST-ART APP''
06/12/2013
ΠΗΓΗ:Μανιατάκειον Ίδρυμα

Logo_ST_ART_1_F24040.jpg Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 ξεκίνησε στην Ραβέννα της Ιταλίας το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "ST-ART APP". Σκοπός του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή "ST-ART APP" προγράμματος είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στο πεδίο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η έναρξη του Προγράμματος έγινε από το Fondazione Flaminia, επικεφαλή εταίρο του Κονσόρτσιουμ, το οποίο απαρτίζεται από 10 εταίρους που εδρεύουν σε 6 Ευρωπαϊκές χώρες.


Κατά τη διάρκεια της Εναρκτήριας Συνάντησης, το Κονσόρτσιουμ συμφώνησε στον προγραμματισμό του προγράμματος και την κατανομή των καθηκόντων, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τη μεθοδολογία εργασίας, την παρακολούθηση και όλα τα πρακτικά ζητήματα (τόποι συναντήσεων, μετακινήσεις, διαμονή, υποστηρικτικό υλικό, κ.α.). Επιπλέον ανακοίνωσε στους συμμετέχοντες εταίρους τους διοικητικούς και χρηματοδοτικούς κανόνες, προκειμένου να διαχειριστούν το "ST-ART APP" πρόγραμμα χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, μοντέλα και διαδικασίες.

Το Focus group ξεκίνησε το απόγευμα της 21ης Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα. Σκοπός του focus group ήταν η ανταλλαγή των ορθών πρακτικών των εταίρων και βάσει αυτών να δημιουργηθεί ένας χάρτης που θα αποτελέσει τη βάση του "ST-ART APP". Οι δραστηριότητες χωρίστηκαν σε πέντε βήματα: 1) ανταλλαγή ορθών πρακτικών, 2) ανάλυση των ομάδων στόχου, 3) ανάλυση του πλαισίου, 4) σύνθεση του χάρτη, 5) ανατροφοδότηση και καθορισμός των επόμενων βημάτων. Εν συντομία, έγινε η χαρτογράφηση και η συστηματοποίηση των υφιστάμενων υλικών καθώς επίσης παρουσιάστηκε η καινοτόμα μεθοδολογία του I-Campus. Έγινε παρουσίαση των ορθών πρακτικών των εταίρων, οι οποίοι επέλεξαν καινοτομίες για την υιοθέτηση του ήδη υπάρχοντος υλικού και του I-Campus για την αναγωγή τους στον τομέα του Πολιτιστικού Κεφαλαίου και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το νομικό πλαίσιο, τη γεωγραφία καθώς και τις ανάγκες των ομάδων στόχου.

  • LP Fondazione Flaminia
  • PP1 Ecipar di Ravenna srl
  • PP2 Panebarco srl
  • PP3 CMS: Centre For Mediterranean Studies
  • PP4 FLE
  • PP5 Highland Opportunity
  • PP6 Universidade de Évora-Laboratório HERCULES
  • PP7 Ecipar Emilia Romagna
  • PP8 ISES
  • PP9 Μανιατάκειον Ίδρυμα 

Επόμενα βήματα:
1) Οι εταίροι θα αναλύσουν τις ανάγκες των ομάδων στόχου στη χώρα τους. Θα αναγνωρίσουν και θα αναλύσουν τις απαιτήσεις των χρηστών.
2) Τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα παρουσιαστούν στο Στρογγυλό Τραπέζι (31 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2014 στο Ινβερνές - Μ. Βρετανία).
3) Θα πραγματοποιηθεί μεταφορά των καινοτομιών και η υιοθέτησή τους από τον τομέα του Πολιτιστικού Κεφαλαίου και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
4) Θα διοργανωθεί Εργαστήριο (23 - 26 Οκτωβρίου 2014 στο Ντουμπρόβνικ - Κροατία) για την αξιολόγηση και την παρακολούθηση των διδακτικών εργαλείων προσαρμογής. Οι εταίροι θα εκτιμήσουν και θα αξιολογήσουν τα εργαλεία πριν το στάδιο του πειραματισμού και τέλος θα καθορίσουν τις ενδεχόμενες προσαρμογές.


Το "ST-ART APP" στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενίσχυση της αυτό-απασχόλησης στον τομέα του Πολιτιστικού Κεφαλαίου και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω της συνεργασίας με διακρατικούς εταίρους. Υιοθετώντας και ενσωματώνοντας τα καινοτόμα περιεχόμενα του LLP Project και του I-CAMPUS, το "ST-ART APP" θα δημιουργήσει σχέσεις μεταξύ VET, εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας συνδυάζοντας τον τομέα των Δημιουργικών επιχειρήσεων με τον τομέα του Πολιτιστικού Κεφαλαίου και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Η εκκίνηση επιχείρησης είναι μια ευκαιρία εξεύρεσης εργασίας και το νέο πρόγραμμα "Ευρώπη 2020" στοχεύει στην τόνωσή της προκειμένου να υποστηριχθεί η Ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη.


 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
NEWSLETTER

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια