Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Ο Νομός   Υποδομές
ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΗΛΙΑ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ ΠΥΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ ΠΥΛΟΣ ΚΟΡΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΟΥΠΑ ΣΤΟΥΠΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ
ΥΠΟΔΟΜΕΣ
 
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Οδικό δίκτυο: Ο νομός Μεσσηνίας συνδέεται οδικώς με την Αθήνα, μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθήνας-Τρίπολης-Καλαμάτας, σε μια διαδρομή περίπου 2,5 ωρών. Ακόμα, με το αυτοκίνητο το ταξίδι Τρίπολη-Καλαμάτα διαρκεί περίπου 1,5 ώρα και το ταξίδι Πάτρα-Καλαμάτα περίπου 3 ώρες.
Αεροδρόμιο: Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας βρίσκεται 9 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης. Εξυπηρετεί το κοινό με πτήσεις από και προς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο. Από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μπορεί κανείς να ταξιδέψει στο εξωτερικό, με απευθείας πτήσεις από και προς την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρωσία και τη Σουηδία.
Λιμάνι: Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, το λιμάνι συνδέει την Καλαμάτα με την πόλη των Χανίων.
Συγκοινωνίες: Το Κτελ νομού Μεσσηνίας συνδέει την Καλαμάτα με όλες τις περιοχές του νομού, αλλά και με όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου. Υπάρχουν επίσης δρομολόγια για τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και δρομολόγια στο εσωτερικό του νομού.
Στην πόλη: Στην πόλη της Καλαμάτας λειτουργεί δίκτυο αστικών συγκοινωνιών που εξυπηρετούν με πέντε λεωφορειακές γραμμές προς όλη την έκταση της πόλης. Για τους φίλους του ποδήλατου, η πόλη διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο ποδηλατόδρομων, που συνδέει το κέντρο με την παραλία και διαρκώς επεκτείνεται.
Επιστήμες: Στην Καλαμάτα εδρεύουν κάποια τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και το Τεχνικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου. Παράλληλα, στην πόλη υπάρχουν υποδομές και χώροι κατάλληλοι για να φιλοξενήσουν επιστημονικά σεμινάρια και συνέδρια με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Αρχαιολογικοί Χώροι
Μουσεία
Μνημεία
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Καλλιτεχνικές Διοργανώσεις
Αθλητισμός / Δραστηριότητες
  Επιμελητήριο Μεσσηνίας