Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Μνημεία   Εκκλησίες / Ι. Μονές
ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΗΛΙΑ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ ΠΥΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ ΠΥΛΟΣ ΚΟΡΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΟΥΠΑ ΣΤΟΥΠΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ / Ι. ΜΟΝΕΣ
 
πατήστε για μεγέθυνση
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΑΜΠΟΥ
πατήστε για μεγέθυνση
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Στο ιστορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού, που είναι και πολιούχος της Καλαμάτας. Ο Βυζαντινός Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός λειτουργεί από το 1873. Στο Ναό υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής, προστάτιδας των Καλαματιανών και όλων των Μεσσηνίων. Κάθε χρόνο την 1η και η 2η Φεβρουαρίου πανηγυρίζει, ενώ πραγματοποιείται λιτανεία της εικόνας στο κέντρο της πόλης.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΑΜΠΟΥ
Στην ανατολική πλευρά του νομού Μεσσηνίας, στο χωριό του Κάμπου Αβίας βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων. Χτισμένος το 12ο αιώνα, ο βυζαντινός Ναός των Αγίων Θεοδώρων είναι ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία στην περιοχή, αφού διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Ναός είναι γνωστός για το πλήθος και την ποιότητα των αγιογραφιών του και παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τις άλλες εκκλησίες της Μάνης που χτίστηκαν την ίδια περίοδο.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Η Ιερά Μονή Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης βρίσκεται στην πόλη της Καλαμάτας και είναι γνωστή και ως Μονή Καλογραιών, αφού από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα είναι γυναικείο μοναστήρι. Η Μονή ιδρύθηκε το 1796 και από τότε έχει προσφέρει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, όντας πολύ κοντά στην κοινωνία της πόλης. Εκτός του φιλανθρωπικού του έργου, το μοναστήρι είναι πολύ γνωστό για την καλλιέργεια και την κατεργασία μεταξιού. Τα εργόχειρα των μοναχών είναι μοναδικά και χάρη σε αυτά το μοναστήρι έχει βραβευτεί με επαίνους και επίσημα βραβεία. Στη Μονή υπάρχει υφαντήριο, βιβλιοθήκη και πωλητήριο. Επίσης, διαθέτει σκευοφυλάκιο-μουσείο, με λείψανα Αγίων και πολύτιμα αντικείμενα, όπως άμφια, ιερά σκεύη, εικόνες και τμήμα του παλιού τέμπλου.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ
Κοντά στο Ελαιοχώρι, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα, βρίσκεται το Μοναστήρι της Δήμιοβας, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η εκκλησία της Μονής χρονολογείται στο 17ο αιώνα, όμως η Ιερά Μονή βρίσκεται εκεί εδώ και πολλούς αιώνες. Η παράδοση υποστηρίζει ότι η εικόνα της Παναγίας της Δήμιοβίτισσας, όπως ονομάζεται, χτυπήθηκε από τον αδερφό του αυτοκράτορα Λέοντος Ισαύρου, του εικονομάχου και μάτωσε. Η θαυματουργή εικόνα βρίσκεται εκεί ακόμα και σήμερα. Επίσης, υπάρχουν τοιχογραφίες από το 1663, καθώς και το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο της εκκλησίας. Το Μοναστήρι είναι γυναικείο και γιορτάζει στις 15 Αυγούστου.

  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Αρχαιολογικοί Χώροι
Μουσεία
Μνημεία
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Καλλιτεχνικές Διοργανώσεις
Αθλητισμός / Δραστηριότητες
  Επιμελητήριο Μεσσηνίας