Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Εκδηλώσεις
ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΗΛΙΑ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ ΠΥΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ ΠΥΛΟΣ ΚΟΡΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΠΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΟΥΠΑ ΣΤΟΥΠΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
πατήστε για μεγέθυνση

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με αφετηρία το 1995, έχει γίνει πλέον θεσμός για την πόλη και προσελκύει το ενδιαφέρον καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Διοργανώνεται κάθε Ιούλιο από το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας και είναι γνωστό στο χώρο τον καλλιτεχνών και όχι μόνο. Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες χορευτές, αλλά και στους λάτρεις της 6ης τέχνης.
Καλλιτέχνες από κάθε μεριά του πλανήτη, επισκέπτες από διαφορετικές περιοχές συγκεντρώνονται στην πόλη με αφορμή το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού. Με παραστάσεις χορού, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια και διαλέξεις για χορευτές, το Φεστιβάλ έχει μέχρι σήμερα προσκαλέσει σημαντικά ονόματα του χώρου, που ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έτσι, δίνει την ευκαιρία σε νέους χορευτές να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να αποκτήσουν νέες προοπτικές, ενώ παράλληλα αυξάνει την καλλιτεχνική δραστηριότητα της πόλης. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ υποστηρίζονται και εκδόσεις, όπως και παραγωγές video dance.
Το Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας και σε άλλους χώρους, όπως στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, στο Εθνικό Στάδιο της πόλης. Αυτή η μεγάλη διοργάνωση αποτελεί ακόμα ένα γόητρο της πόλης και προσελκύει πολλούς επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
FESTIVAL ΜΗΔΕΝ
ΣΑΪΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Αρχαιολογικοί Χώροι
Μουσεία
Μνημεία
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Καλλιτεχνικές Διοργανώσεις
Αθλητισμός / Δραστηριότητες
  Επιμελητήριο Μεσσηνίας